Hány évesek vagytok? Én azért a 2 évet kivárnám.
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni, egy számomra nagyon fontos kérdésben!
5 hónapja vagyunk együtt a párommal! 3 hónapja együtt is élünk.
Nagyon szeretem Őt. Ez nem fellángolás, mert nem vad szerelemmel kezdődött a kapcsolatunk. (évek óta ismerjük egymást)
Szerintetek nagyon korai lenne, ha 2010 augusztusában összeházasodnánk???
Miért van jelentősége a kornak???
2 év...?
Miért pont kettő?
2, 2.5 év.. ez az a kor, amikor a szerelem "elmúlik" és szeretetre vált át.. mármint kémiailag az agyban..
ebből következik, hogy a legtöbb kapcsolat ez az idő után dől el, hogy tartós marad, vagy véget ér..
5 hónaposan szinte mindig ilyen szerelmes voltam, mint ahogy te is írod.. és utólag nagyon jó, hogy nem házasodtam meg..
ne értsd félre, nem általánosítanék, csak a biológiai, kémiai tényeket írtam..
aki 2-3 év után is ugyan úgy "szerelmes" az nyugodt lehet..
Szia! Erre nincs ember aki felelősen tudna válaszolni. Viszont van egy-két tapasztalati dolog amit érdemes megszívlelni.
A szerelem fellángolás egymás iránt és amikor a vágyak teljesülnek, sőt teljesítésük kötelességgé érik, akkor a dolgok újragondolásra kerülnek.
Ezért valóban az a jó, ha a házasságkötést, de a gyerekvállalást is legalább két-három év utánra kitoljátok.
A férfi az általában őrülten szerelmes tud lenni, de csak egy rövid ideig. Ez alatt az idő alatt minden baromságra rávehető (még egy házasságkötésre is), de ezen a időszakon jól ha túlléptek úgy, hogy semmi komolyabb nem történik, mert a lehiggadás után mutatja meg az idő leginkább, hogy a férfi milyen ember és miben és milyen mértékben számíthatsz rá.
A nő az folyamatosan tud szerelemmel szeretni és más vágya sincs mint kapcsolatát hivatalosan is legalizálni. Ez sem helyes viselkedés, mert utólag nagyon gyorsan kiderülhet, hogy az elsietett házasságból aztán nagyon keserves áron, nagy tanulópénzek megfizetésével lehet csak, lelkileg totálsérülten kilépni.
Szerintem türelem és türelem és az idő fogja a döntést meghozni nem Ti.
A szándéknak pedig közösnek kell lenni, mert a döntésből az fog legelőször kiugrani, akire az rá lett kényszerítve.....
Kedves Malybubarbie!
Hogy mennyi ideig kell együtt járnotok, mielőtt összeházasodtok, arra egyszerűen nincs recept. Tudok olyanokról, akik néhány hónapi udvarlási idő után házasodtak össze és jó a házasságuk. Olyanokról is, akik hosszú évekig együtt voltak, aztán rövid házasság után váltak el. Azt hallottam egyszer egy előadáson, hogy egy nő akkor tud "életben maradni" egy házasságban, ha egyéniségének, személyiségének LEGALÁBB a 25%-át meg tudja őrizni, még azután is, hogy gyereket(gyerekeket) szült. Gondold át, mi az a néhány rendkívül fontos dolog vagy vonás, amihez mindenképpen ragaszkodni akarsz (pl. ne hagyd abba a számodra fontos tevékenységet: fotózást, rajzolást, zenélést stb., hacsak nem egy kis időre).Ha a társad kedvéért lemondasz mindenről, ami neked fontos, mert őt esetleg idegesíti, az előbb-utóbb viszaüt. Ennyi elég első körben, azt hiszem. Bíborvirág
Hopsz, egész jól összeszedték a többiek, érdeme elgondolkodni rajta. Nincs pontos recept, mintahogy minden ember más, minden kapcsolat is teljesen más.
Nem korai. Ismerek 2 hónap után házasodott párt, már 10 éve boldogok. És van, akik 10 évet vártak, aztán kínlódás a házasságuk. Szerintem legalább 1 teljes évet érdemes együtt leélni valakivel, hogy az év minden szakaszát átéljük vele. Ha még akkor is minden oké, mehet a buli.De ha gondok vannak, lehet várni még egy évet, vagy tovább lépni.
szerintem a házasságnak nincsen idő szabályai. ha ti úgy érzitek hogy itt az ideje akkor hajrá.Mindent bele!