http://europe.nokia.com/find-product...oducers?vid=65
Igen.. erős cucc lett.. ez a videó a kamerájával készült..
Üdv minden látogatónak!A Nokia N8-00 -ásáról erősen megoszlanak a vélemények, de a legtöbben mégis azt mondják, minden idők legjobb Nokia telefonja lett.
Érdekelne a véleményetek erről a készülékről. Mind a jó, mind a negatív tapasztalatokról hallani szeretnék, főként olyanoktól, akik nem csak olvastak róla, hanem esetleg rendelkeznek is vele, és komolyan is használják. Összehasonlítások a konkurens cégek csúcsmodelljeivel (pl I Phone, Sony Ericsson, Samsung, HTC stb...). De persze BÁRKI írhat véleményt!
Na hajrá!
http://europe.nokia.com/find-product...oducers?vid=65
Igen.. erős cucc lett.. ez a videó a kamerájával készült..
Hűűű nem semmi!Erről én is sokat olvastam, hogy talán a legjobb kamerával bír a jelenlegi telók között. Talán neked is van egy?
Mert ha igen, érdekelne, vajon szerinted megér-e 130 ezret, mert hát ennyié adják. Már egy éve gyűjtök, és szeretnék egy jó telefont, és ezt néztem ki
. Kb 17 a 3-hoz arányban olvastam róla jellemzéseket(17 jó, 3 nem jó vélemény), de csak általában egy rövid teszt leírását. Azért is érdeklődnék, hátha vkinek régebb óta van, és írna róla egy véleményt.
Őőő..
nem, iphone-om van.. korábban csak nokiám volt.. és akármilyen ütős, nem megyek vissza symbianra..
nem mondom, hogy csak iphone, az androidról is sok jót hallok.. de ez a kettő közül lesz, ha ezt lecserélem..
a fő ok pedig a kompaktsága.. korábban az a szívás, amit műveltem a nokiára a programokkal.. "erre a symbianra kompatibilis ez a program, de csak ekkora felbontású kijelzővel.. arra már nem.." stb elég volt.. itt, ha egy programot le tudok tölteni és iphonra felmegy.. akkor az megy.. és úgy megy, ahogy kell, nem lóg ki a kép fele stb..
Azt én is sok helyről olvastam, hogy az oprendszerét hiába "újították meg" s^3-ra, igazából nem sok újat mutattak fel.Egy ismerősöm vett egyet a napokban, odaadta, kipróbálgattam, nagyon tetszett, és én is gondolkozok a vételén. (persze ha majd lesz zsé
)
Nekem ezelőtt egy N97 minim volt, de már tönkrement, és garanciálisan visszacserélték, mert AZ egy katasztrófa volt. Püfölni kellett a kijelzőjét, programokkal nekem is voltak bajok, mindig különféle hibaüzeneteket írt ki, csigalassú volt (mind a rendszer, mind az elfordulás), nem reagált, 0,5-1 nap alatt lemerült (vadi új akksival)stb...
De úgy észlelem, hogy ezeket a hiányosságokat az N8-nál már pótolták, és az uncsi simbian-os kezelőfelületen is javítottak, igaz, nem sokat(mondjuk ami nem volt korábban, kompaktabb lett és most nagyon tetszik, hogy a görgetéseknél, csúsztatásoknál gyors áttűnéseket pakoltak bele). Az E51-esem óta vannak simbian-os telefonjaim, én mondjuk már ezt szoktam meg, azért sem akarok váltani, annak ellenére sem, hogy mondjuk az android, ill iOS rendszerek szebbek, nagyobb felhasználói élményt nyújtanak, gyorsabbak(?, talán igen
). De maga az N8-as (mármint a hardware) nagyon szimpi (amennyit láttam belőle), a kamerája tényleg nagyon jó (ez nálam létkérdés
), 2-2,5 napig is bírja (barátom elmondása alapján), elég takarékos (közepes nyüstetéssel, zenehallgatás, telefonálás, MMS-ezés mellett), elég gyors(mondjuk nem annyira, mint az iphone4, elvégre a procija is csak 670MhZ-es, de az elődeihez képest villám
), na és persze a rengeteg telepíthető program, és a rengeteg funkció. De mindenki maga dönti el, hogy melyik rendszert, és melyik gyártót választja
(ilyen szinten mindig mindenütt nagy kérdés: iphone vs nokia?!
Ez talán egy másik jó téma is lehetne!
Nekem mondjuk az iphone 4 is nagyon tetszik, sokkal gyorsabb, élményesebb, de az meg iszonyat drága, és a kamerája annyira nem jó (nálam ez nagy rossz pont, fotómániás vagyok):S Én azt hiszem, adok még egy utolsó lehetőséget a nokiának!
Mindig is elégedett voltam velük az első nokiám (3310)óta, nade az N97 mini?
Na azt hagyjuk, vagy csak én voltam olyan peches, hogy rosszat fogtam ki.
Na, úgy döntöttem, hogy a rossz hírek, és a Nokia bukdácsolása ellenére bevállalom az N8-ast, és a Nokia kap tőlem egy utolsó esélyt!Eddig nem csalódtam, nagyon klassz a telefon, és én is azt mondhatom, hogy a legerősebb Nokia teló van a kezemben.
Az N97-és az N97 mini után valósággal szuperszonikus a sebessége és a kezelhetősége. A kamerája messze a legjobb, amit valaha telefonnál láttam. Le is töltöttem hozzá egy új frissítést, amivel 30fps-s videót, és élesebb, minőségibb 100%-os fényképet csinál, amivel nagyon ütős lett. Persze ahogy várható volt a Simbian^3 sem hozott sok újdonságot, de azért igyekeztek, és a megjelenés mellett kicsit kezelhetőbb is lett. Ezek csak dióhéjban egy kis ízelítő. Ha bárkinek kérdése lenne szívesen válaszolok, vagy beszélgetek erről a nagyszerű telóról.
Nekem ez a telefon kinézetre nagyon bejön, azt sajnálom hogy Symbian van rajta. Mondjuk szerencsére a Nokia is rájött hogy ez egy halott dolog(persze ettől még nem rossz rendszer,csak jelenlegi formájában nem képes felvenni a versenyt a többivel) és jövő évtől, a jobb telefonokon már WP7 lesz, amivel így nagyon ütős telefonokat tudnak majd készíteni. A telefonjaikkal, hardveresen semmi gond, erős telefonok, szóval az új op.rendszerrel megint a csúcson lehet a Nokia. Maga a telefon amúgy tényleg nagyon szép képeket csinál, most ez a csúcs. Egyik ismerősömnek van ilyen és kipróbáltam, talán egy kicsit drága, de amúgy nagyon eltalálták...!
Egy nagyszerű kis készülék, egyébként ez az első telefonom, amiről úgy érzem, mintha nekem csinálták volna. Meglehetősen gyors, legjobb kamera (fotóbolond vagyok), hatalmas memória (össz 48 Gb
), na meg formailag, külsőre is beleillik a kezembe, jó formatervezés, kitűnő anyaghasználat, jó videó és média lejátszó, videó és képszerkesztő, nem csúszkál, egyszerű, könnyen kezelhető (na persze nem android), na meg eléggé energiatakarékos (nem tudok olyan készülékről, ami ugyanekkora akksival eddig húzná) , környezetbarát (nálam kiemelt fontosságú) pl. a számítógépről is tölthető, nem kell külön bedugni töltőre. Mondjuk most letöltöttem rá egy új Nokia kísérleti kezelőfelületet (Bubbles), ami nagyon bejött, remélem is hogy majd fejleszti tovább és kidobja majd a Nokia.
Hátrányát csak annyit mondhatok, hogy elég drága (na nem egy Iphone 4hez képest, de mondjuk egy Samsung Wave-hez képest), nameg persze a "kőkorszaki" Simbian. Pedig egykor mekkora újítás volt!De csak ennyi!
Egy ilyen telefonért megőrülnék.Nekem most is Nokiám van csak sajnos még nem tapizós de majd szeretnék egyszer azt is ha lesz rá elég rongyom de még nincs.A Nokia mindig is a legnagyobbak között volt és lesz is csak most bejött ez az IPhone láz.Egyik ismerősömnek van is és amikor egy pár zenét el akart tőlem kérni mármint hogy küldjem átnem sikerült,mert valami lincesz kell hozzá és csak IPhone-IPhone küldözgetés sikerül.Ha ez hülyeség akkor szóljatok rám mert vagy én voltam hülye vagy az ismerősöm mondott hülyeséget
Eredetileg én is Iphone-t akartam, csak az ára, meg a sokkal gyengébb kamera elvette a kedvemet tőle. Az N8 szerintem jóval megfizethetőbb (majdnem fele annyi, mint az Iphone, és mégse csak a felét tudja, mint az) árú. Minőségben és tudásban kb ugyanott vannak. (mondjuk Iphone csak 3x volt a kezemben, így ez csak egy rövid benyomás)
De ha összességében nézem, szerintem jól döntöttem az N8-al. Majd a fele árban, tudásban meg úgy 95%-a, kamera majd 1.5x jobb.