- Sony Ericsson Xperia X8
-
Tag
Sony Ericsson Xperia X8
Vélemények, tapasztalatok, információk a telefonról.
Alig pár hete jött ki a SE új telefonja, ami szerintem a legjobb ár/értékű telefon mostanában. Információk érdekelnének róla, de leginkább tapasztalatok, ha van olyan aki már beszerzett egyet, kérem írja le. (Én is erősen gondolkozok a vételen.)
-
Mentor
-
Tag
re: Sony Ericsson Xperia X8
Egy haveromnak van, elég jókat mond róla, elég méretes kijelzője van, amit kényelmesen tud használni, érintős, szóval gomb az nincs sok rajta. Meg van benne gps is, ami azért eléggé praktikus. Nekem mondjuk fura, hogy állítólag csak fehér színben van, jellemzően nem így szokták kihozni a telefonokat, de ez mondjuk már ízlés kérdése
Én általában úgy vagyok vele általában, hogy lehessen vele telefonálni aztán annyi elegendő is, bár egy kamera nem árt arra az esetre, ha az utcán sétálva látnék egy jó nőt, akinek leesik a felsője, akkor meg tudjam örökíteni - bár erre így télen kisebb esély van
Bár a legújabb telefonok már annyi mindent tudnak lassan, mint egy számítógép, nekem is sokszor kínai pár kifejezés, hogy mit takarnak, pedig mondhatjuk, hogy mai gyerek vagyok 
-
Tagocska
Jó estét!
Tudja valaki,hogy hogyan lehet az X8-asban (ha egyáltalán lehet....)almappákat kreálni a különböző fájloknak(pl.képeknek),hogy kategóriánként tárolhassam őket?!?
Köszönöm előre is!
-
Pörölykezű
MayMajor: Pár napja volt egy ilyen telefon a kezemben, szerintem ha letöltesz a marketből hozzá valami alkalmazást akkor lehet, de lehet hogy alapból is tudja, ezt pont nem figyeltem
Amúgy meglepődtem hogy milyen gyors ahhoz képest hogy ilyen pici ez a készülék, a képek lapozásánál egyszer sem akadt meg és a nagyítás is nagyon jól működik a 600Mhz teszi a dolgát. A kijelző mérete meg pont jó, a mini számomra túl kicsi volt, az inkább nők kezébe volt illő...ez valahol az X10 mini és a rendes X10 között van. Szerintem ez a telefon annak lehet jó választás aki egy kicsi de mégis praktikus androidos telefonra vágyik. Az összeszerelés minősége is nagyon jó, nem recseg-ropog. Szóval egy elég korrekt kis telefon. Hogyha kérdésetek van akkor megpróbálok válaszolni, a kis tapasztalataim alapján!
-
Mentor
Oks. Az én kérdésem az lenne, hogy mennyi újítás van az X10-eshez képest tudásilag? Vagyis mennyivel tud többet/kevesebbet? 
-
Tagocska
Nekem is megfordult ma haverom révén a kezemben egy X8-as, gondoltam megosztom a tapasztaltakat. Mint az egyik korábbi hozzászólásban is áll, az összeszerelés és a felhasznált anyagok minősége rendkívülien meggyőző. A kijelző méretes, ennek köszönhetően az Androidos menü jól átlátható. A kijelző tűéles, 16 millió színű, érintőfelület pedig precíz és kényelmesen kezelhető. Nemsokára érkezik a 2.1-es Android verzió, ami még stabilabb és gyorsabb működést fog eredményezni. Hozzáteszem, ezzel az 1.6-os verzióval sincs semmi gond, szintén stabil és gyors. Negatívum az autófókusz hiánya, de kérem, ha az ember nagyon minőségi fotók készítésére adja a fejét, ne telefont vegyen a kezébe, hanem fényképezőgépet.
Most a karácsonyi akciók alkalmával elég jó áron kínálják a szolgáltatók az X8-ast. Nekem sajnos most nincs rá keret, pedig szívesen vevő lennék egyre, mert nagyon megtetszett.
-
Tagocska
Sony E x8 telefonom van,android op rendszerrel még nem volt dolgom.Szeretném megkérdezni a telefon saját memóriáját ill a mem kártya tartalmát,hogy tudom megnézni?Wifi nél megtörténik a kapcsolódás a következő lépés?Bocs a buta kérdésekért.
-
Pörölykezű
Szia.
Igazából ezek a különbségek:
X8 vs. X10 mini
Kamera:
3.2MP fix fókusszal vs. 5MP autófókusz
Képernyő felbontás
3" HVGA vs. 2.55" QVGA
Aksi
1200mAh vs. 930mAh(ha jól tudom ez nem cserélhető)
Szin:
Fehérben elérhető,de cserélhető a hátlap vs. Feketében elérhető de cserélhető a hátlap.
Lényegi különbség tehát nincs, csak hogy nagyobb aksi van az X8-ban ami jobb mert így tovább fogja bírni. A kamera meg ekkora méretben lényegtelen, mert nem ezzel fogsz fotózni, csak arra kell hogy elkaphass pár pillanatot ha éppen kell ,erre meg a 3.2MP is elég.
-
Mentor
Ahhhhaaan, köszi szépen! Most már ezt is tudom!