Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: Elmétől a lélekig

Tag PirosKirály-40 logója
    Hely
    Notre Dame Sopron
    Hozzászólás
    83

Villanykörte Elmétől a lélekig

Egy korház folyosoján felírt táblára hívnám fel a figyelmet. Az volt ráirva, hogy "az elmétől a lélekig." Szeintem a két dolog összefügg, éspedig a vérvonal, genetika révén. Sőt öröklődik. /királyi vérvonal/. Jhoann állítása szerint jézus vérvonala is létezik. Nem értek vele egyet, mert ez csak egy mitosz. A vallási elméletekben csak a lélekről beszélnek, az elméről elfeledkeznek. A halál utáni állapotban szerintem mindkettő (mivel össze függenek) továblépnek az evolúcio egy magasabb dimenziojára a fénysebességre. (univerzum). Ezt úgy lehet elképzelni, mint egy 100 km/h sebességgel közlekedő vonaton elindulok a büfé felé. Akkor én most hány km/h -val közlekedem? Tehát az elme, és lélek vándorlás a halál után mindig csak az evolúciot követve előre halad, ezért nem hiszek többek között a földi lélek vándorlásban sem. Ha esetleg a téma másokat is érdekel szivesen veszem .
    Üdvözlettel a PirosKirály-40+

scs
    scs nem elérhető
    Mentor scs logója
    Hozzászólás
    451

Alapbeállítás re: Elmétől a lélekig

Ezt kicsit kifejthetnéd joban, mert érdekel a téma.

Hely
    Notre Dame Sopron
    Hozzászólás
    83

Utána nézve a korházi táblának ez egy alapítvány neve, mely psychiátriai betegekkel foglalkozik. A név eredetéről viszont nem találtam semmit, amit nagyon sajnálok, mert bevallom öszintén engem is érint. Egy természetgyógyász önreklámozása jött még be, mely véleménye szerint az öngyógyítással hozta össze az elmét a lélekkel. Van benne valami, mert én is használom PL:ezt az oldalt is gyógyulásomra használom.A többiröl majd késöbb még írok.

Hely
    Notre Dame Sopron
    Hozzászólás
    83

Tulajdonképpen összekötném az evolúcioról írottakat a műanyag neylonzacskok feltalálásának elméletével. Most nem találtam meg azt a videóbejátszást ami egy tudós előadásáról szól a műanyag feltalálásának evolúcios folyamat részeként tekint. Teljesen igazat tudok neki adni. Az én véleményem szerint is a természetes fejlődés az emberi élet "földi kihalásával" végződik, mint ahogy a dinoszauruszok "kihalása" is az élet tovább fejlődését hozta. (megtanította a hüllőket repülni, melyből a tojás és a tyúk szindromája kelettkezet. Magyarul létrejöttek a madarak. Az elmétől a lélekig írásomban már jeleztem véleményem, mely most találkozott mások véleményével is, a test marad a földön (szerves anyagként) és az általunk feltalált többek között aluminium, műanyag (erre van egy értelmes megoldásom, hogy mivel most már a szemetünket is zacskóba helyezzük ezzel mérget adunk a patkányoknak.) Tehát elpusztítjuk az utódaink (talán a csimpánzok) életterét károsító (egy hívő emberrel beszélgetve Lucifernek nevezett) állatokat. Arra gondoltam , hogymivel a légtér nem csak általunk (vulkánok) "szennyezettsége" miatt a környezetvédők állat fajok természetes kihalása "megmentése" (hősi halál) helyett, az állatkerteket természetes, emberi léptékben számított "szennyezetségű levegő közelébe építsék, ezzel elősegítve őket a természetes immunrendszerük kialakítására a Jővő talán ember nélküli éltre. Ők majd felfejlődnek arra a szintre amivel az általunk felfedezett (nézd számítógép, internet) segítségével esetleg más bolygók PL: Mars életre keltésére is képesek lesznek. Az elmétől a lélekig gondolataim során felmerült bennem, hogy egy emberöltő KB:75-80 év milyen kevés az univerzumhoz képest. Pont ezért látok elképzelhető utat ahol majd a fénysebesség segítségével más bólygon (dinoszauroszok által például előkészített) Föld vár ránk. A bibliát, igaz nem olvastam, de annyit beszéltek már róla szerintem hozzánk hasonló gondolkodásu emberek írták és a halál utáni "Földet" elnevezték menyországnak. Szerintem is az emberiség elvégezte földi küldetését és megérett a "paradicsomra". A "luciferek" meg meradjanak csak szerves anyagként a Földön. Én minden esetre (nem azt jelenti, hogy vonat elé ugrom örömömben), de nem félek a haláltól.Csak ennyit akartam gondolataimból leírni, továbbra is várom érdeklődéseteket, véleményeteket.
    Köszönöm PirosKirály-40+

Tagocska anomalia01 logója
    Hely
    Budapest, Komárom
    Hozzászólás
    16

Nagyon érdekes ez a továbbfejlődés téma, csak az a bajom vele, hogy tudtommal egyedül az emberi elme képes az önvizsgálatra, egyedül az emberi elme ismeri a jövő fogalmát, az állatok gondolatban sem képesek tervezni, hogy "holnap eljussanak a Marsra" és nem hiszem, hogy az agyuk ilyen szintű fejlődésen mehetne keresztül.

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104