- Józsi bácsi esete
-
Tag
Józsi bácsi esete
Ezt most direkt nem a vicc rovatba írom. Egy kis tanulság: Józsi bácsi faluját elönti az árvíz. Megy érte a mentőcsónak Józsi bácsi a ház ablak párkányán könyököl amig a víz ér. -Jöjjön velünk Józsi bácsi, mert itt a víz. -Nem megyek,mert én isten hívő vagyok, minden nap imátkozom, és templomba is járok. Engem az isten megvéd. Másnap megint mennek az öregért, ül is a kémény tetején meddig ér a víz. - Jöjjön velünk bácsika mert itt a víz.- Nem megyek ,mert engem isten véd. Harmadnap is mennek , az öreg hullája uszik a vizen. Józsi bácsi kopogtat istennél: -Mért nem védtél meg pedig mindig is a hited szerint éltem? Isten fellapozza a könyvet. Hogy is hívják magát? Kovács József. - DEHISZEN KÜLDTÜNK MAGÁÉRT HÁROM MENTŐCSÓNAKOT IS!
-
re: Józsi bácsi esete
Na igen. Segíts magadon, Isten is megsegít!-ből Jóska bá kifelejtette az első részt.
-
Tag
Sajnos ezzel nincs egyedül.
-
Tagocska
nem értem ezt az egész fórumot hogy töröljem magam
-
Tag
Hát igen, nagyon-nagyon sokan elfelejtik ezt, olyannyira elterjedt ez a felfogás, hogy talán az egyik legkomolyabb társadalmi kórkép. Ha a Jóisten helyébe az államot helyettesítjük be, akkor máris világosabbá válik az aktualitása a dolognak, különösen a diszfunkcionálisan működő hazai jóléti demokráciában. Aztán ennek szellemében fogalmazzák meg az emberek az elvárásaikat a politikusok felé, és az öngerjesztő folyamat során egyenes út vezet az államcsődhöz. Lásd Görögország, Portugália, ahol szintén az államra való túlzott támaszkodás miatt jutottak el a mostani helyzetükbe.
Fontos, hogy a mondás mindkét serpenyőjére emlékezzünk, különben súlyos zavarok lépnek fel!