Jó vagy rossz tetted van-e több a jelenlegi életedben?
Az ember egy inkarnációja alatt elkövetett jó és rossz tetteinek összessége, amely meghatározza a következő inkarnáció béli élete minőségét, amíg az embert teljesen pozitív karmával el nem éri a nirvanát, avagy a mindenséggel teljes azonosságot.
ez csak úgy eszembe jutott, így leírtam..
Jó vagy rossz tetted van-e több a jelenlegi életedben?
Hát, ehhez én kevés vagyok megítélni.. van sok rossz, de megpróbálok jó lenni.. Átadom a helyem az időseknek.. általában, de ha előtte buliban voltam és alig élek, akkor nem.. pedig az volna az igazán jó tett.. ez kb. jellemzi az összes többi dolgom is..
és te hogy állsz vele?
Sok rossz tett nincs szerintem a számlámon, de azt hiszem jó sincs túl sok, úgyhogy az utóbbiban iparkodnom kellene, mert most inkább semleges a mérleg.
Az életünk és az időfelgyorsulásával ez a karma dolog már nem annyira életeken átívelő dolog (adás-kapás), érzésem szerint már sokkal nagyobb frekvenciával érződik korábbi tevékenységünk, cselekedetünk hatása. És a renszer átmeneti függvényében még számolnunk kell a ludasmatyi konstanssal is, amely döntően determinálja az outputot.
Mindig a ludasmatyi konstanssal jössz.. mi is ez tulajdonképpen?
3x kapod vissza amit adtál, vagy mi van?
Jaja, valóban mindig ezzel jövök. Ez megfigyelésem szerint totál személyfüggő. Van akinek borzasztóan alacsony, valószínűsítem, hogy a személyiség-fejlettséggel egyenes arányban nő. Tehát aki tudja, hogy nem helyesen cselekszik, amikor valami rosszat tesz annak nagyjából jajj
és aki primitív ahhoz, hogy felfogja, hogy rossz, amit tesz (megj.: mi a rossz??), az büntetlenül teheti?
Itt szerintem az állatoktól kell kiindulni. Egy tigris naponta öl.. Az ember is. Élelemért, faj fenntartásért.. Amíg nem kedvtelésből teszed, addig ez nem bűn. (ezért utálok bármilyen kaját kidobni, sok kicsi és máris 5 csirke életben maradhatott volna)
Nem mind1, hogy valamit azért csinálsz, hogy neked és családodnak ne legyen rossz, vagy azért, hogy jó, vagy nagyon jó legyen.. Amikor valami neked már csak az amúgy is jó színvonalad emeli, akár olyan áron, hogy ez miatt másnak az amúgy is rosszat rontja.. az már igen gáz.. kapzsiság
ha valaki olyan sötét, hogy nem fogja fel mi a rossz, az szerintem azt sem képes megtenni, hogy előre megfontolt szándékkal tegyen rosszat..
így valóban nem jár érte akkora bünti.. egy kutya mikor tesz rosszat? szándékosan biztos nem.. ami a különbség, az pont a tudat, a megfontoltság.. a szándékosság a kulcs..
szerintem..