Megyek sorjában a válaszokkal:
- A Biblia a kígyóval, az almával meg a többi badarsággal más vallásokból átvett történeteket tükröz. Az Ószövetség egy tetemes része az egyiptomi, föníciai és hasonló vallásokból vette át a sztorikat, beleértve ide a tízparancsolatot is. Az Újszövetség pedig szintén más vallások történeteit tükrözi, elsősorban a Mithras kultuszét, illetve annak elődeiét.
Éppen ezért a Bibliát és annak belemagyarázásait részemről nem igazán tartom mérvadónak. Bár hinni lehet benne, de azzal nemigen tudok vitába szálllni.
Hozzáteszem, hogy a jó és a rossz tudásnának fáját - ha jól rémlik - Isten is említette az embernek, tehát az valóban létezett. És a Biblia szerint ettek is róla Ádámék. Ebből pedig az következik, hogy valóban ismeri az ember a jót és a rosszat. Még ha bűnösek is vagyunk a Biblia alapján, szerencsére teljesen hülyék azért nem lettünk. Valami előnye csak volt, hogy Ádámék szüreteltek egyet.

Egyszóval a kígyó nem hazudott. Tényleg megismerte az ember a jót és a rosszat a sztori szerint. Más kérdés, hogy ez Istenkének nem tetszett, és megbocsátásból kizavarta őket meghalni a pusztába, a kígyónak meg a fejére lépett.
- A hozzászólásomban nem ringattam sehol abba magam, hogy jónak vagy rosszanak a tudója lennék. Szerintem teljesen félreértetted, amit írtam. Azt írtam, hogy jó és rossz csak szubjektíven értelmezhető. mint ahogy most nekem is van egy szubjektív véleményem a dologról, és neked is van egy.
- Mikor azt írod, hogy az ember nem tudja eldönteni, hogy mi a jó és a rossz, és előhozakodsz a politikusokkal, akkor épp azt teszed, amit ők. Ítéletet alkotsz róluk, és azt képzeled, hogy nálad az igazság. Mert te ugye tudod, hogy ők nem tudják. Érdekes felfogás - egy csipetnyi önellentmondással körítve.
- Egyébként igen, szerintem is szabad véleménynyilvánítás van a fórumon. Mindenki azt ír, amit csak akar. Ezért is volt kár felvetned ezt az
"ugye szabad véleménynyilvánítás van a fórumon" dolgot. Hiszen te is tudtad, hogy senki nem fog máglyára vetni a véleményedért. Ez a mártírkodás talán előítéletből fakadt, vagy csak önbizalomhiányból?