Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (28) összesen

Téma: Történelem

Félisten Grievous logója
    Hely
    Az
    Hozzászólás
    766

Alapbeállítás Történelem

No én szinte élek halok érte, bár a rajzolásnál nem szeretem jobban. Ki szereti a történelmet? Szerintem nagyon érdekes tantárgy és tanúlhat is belőle az ember. Nektek ki a kedvenc történelmi alakotok.

Say Hello To My Little Friend inad logója
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    116

Alapbeállítás re: Történelem

a történelem egy hülyeség.tök fölösleges tantárgy. ha bemész egyy állás interjúra kérdezni fogják hogy istván király mikor alapította az államot? hát nem fogják. tök hülyeség az egész. a legelvontabb emberek az irodalom és a töri tanárok. a mateknak meg a nyelvtannak legalább értelme van. számolni helyesen írni meg olvasni tudni kell de a multat hogy mikor volt az arany bulla korra tök fölösleges senki nem fogja kérdezni.
    HÜLYESÉG AZ EGÉSZ TANTÁRGY ÉS FÖLÖSLEGES

Pörölykezű Erdős logója
    Hozzászólás
    296

Idézet inad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    a történelem egy hülyeség.tök fölösleges tantárgy. ha bemész egyy állás interjúra kérdezni fogják hogy istván király mikor alapította az államot? hát nem fogják. tök hülyeség az egész. a legelvontabb emberek az irodalom és a töri tanárok. a mateknak meg a nyelvtannak legalább értelme van. számolni helyesen írni meg olvasni tudni kell de a multat hogy mikor volt az arany bulla korra tök fölösleges senki nem fogja kérdezni.
    HÜLYESÉG AZ EGÉSZ TANTÁRGY ÉS FÖLÖSLEGES
    Nos ne haragudj, de nem értek Veled egyet. Ha valaki nem ismeri a múltját, hogyan építhet egy jövőt és az milyen lesz, ha nincs hozzá viszonyítási alapja?
    Sajnos az a baj, hogy a történelem tanítása nagyon mindig az aktuális politika függvénye. Én szerintem a történelmet úgy kellene elfogadni, ahogy megtörtént és nem kellene azt minden rendszerváltozás esetén visszamenően meghamisítani. Ezért van az, hogy a történelmi események megítélése kapcsán az emberek különböző érintettségi csoportjai könnyen egymásnak ugraszthatók. Ezt a mindenkori hatalom ki is szokta használni. Én már megéltem hogy Sztálin, majd Lenin szobrot döntögettek az emberek, Wass Albert szobrot kentek össze olajfestékkel és vöröscsillagot és sarlót kalapácsot vertek le emlékművekről, mintha ezzel a megtörtént történelmet meg tudták volna változtatni.....
    Nos ha nem tanultál kellő mélységben történelmet, akkor halvány lövésed sincs, hogy ezek a dolgok miért és kik által is történnek és csak arra leszel alkalmas, hogy egy termelőszalag mellé odaálljál napi 9 órában.
    Csak egy észrevételt tennék a helyesírásodra ami enyhén fogalmazva hagy kívánnivalókat maga után... Szóval a mondatok elejét nagy betűvel kezdjük, István az tulajdonnév, ezért szintén nagy betűvel írjuk, a múltat pedig hosszú "ú"-val, de talán nem is ezek voltak a legfontosabbak a hozzászólásomban.....

Say Hello To My Little Friend Süni logója
    Hozzászólás
    364

Igaz, én nem most jártam suliba...a rendszerváltás idején voltam középiskolás...a tanárnő nem tudta, mit tanítson...de hát érettségi tantárgy...elmondta "mindegyik" verziót, érettségin pedig a kényes kérdéseket kitolta a sor szélére, hogy azokat ne húzzuk...

Nem rajongtam érte, most is távol áll tőlem a politika, de a történelmünkkel tisztában kell lennünk...

Utoljára módosítva: inad által : 2009-10-04 13:59 Oka: kikérem magamnak

Félisten Grievous logója
    Hely
    Az
    Hozzászólás
    766

Hagy meséljek egy kicsit a kedvenc történelmi alakomról: ő Bonaparte Napoleon. 1769-ben, Korzika szigetén jött világra. Már fiatalon elkezdte katonai pályafutását. 1779-84-ig katonai iskolába járt, már ekkor legyűrte tudásával osztálytársait. 1804-ben császárrá koronázza magát, ezzel kívánta jelezni, hogy senki se parancsolgathat neki(kivette a koronát a pápa kezéből). A csatáit siker koronázta egészen 1812-ig, ekkor jött az oroszországi kudarc. 1814-kor Elba szigetére száműzik. 1815-ben visszatér Franciaországba, vereség Waterloonál. 1821-ben meghal Szent Ilona szigetén.

Pörölykezű Erdős logója
    Hozzászólás
    296

Idézet Grievous eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hagy meséljek egy kicsit a kedvenc történelmi alakomról: ő Bonaparte Napoleon. 1769-ben, Korzika szigetén jött világra. Már fiatalon elkezdte katonai pályafutását. 1779-84-ig katonai iskolába járt, már ekkor legyűrte tudásával osztálytársait. 1804-ben császárrá koronázza magát, ezzel kívánta jelezni, hogy senki se parancsolgathat neki(kivette a koronát a pápa kezéből). A csatáit siker koronázta egészen 1812-ig, ekkor jött az oroszországi kudarc. 1814-kor Elba szigetére száműzik. 1815-ben visszatér Franciaországba, vereség Waterloonál. 1821-ben meghal Szent Ilona szigetén.
    Szent Ilona szigetén a végsőkig kitartott mellette egy hölgy! Szerette a császárt, de most nem jut eszembe a neve. Talán Te tudsz róla valamit?

Félisten Grievous logója
    Hely
    Az
    Hozzászólás
    766

Sajnos nem, de tudok a hölgy létezéséről. Idejét a szigeten beszélgetéssel és sétával töltötte.

Félisten Bíborvirág logója
    Hozzászólás
    610

Kedves inad! Őszinte, egyenes emberkének tűnsz. Amit írtál, az nagyon fiatal emberre vall. Mindent feketén-fehéren látsz. Nem csak azt érdemes tudni, amire a mindennapi életben szükségünk lehet, hanem mást is. Hogy miért, arra majd lassanként fogsz rájönni, ahogy idősebb leszel. Különben tök természetes, hogy így gondolkodsz - egyelőre. Bíborvirág

Hozzászólás
    610

A nőt Josephine-nek hívták, ha emlékezetem nem csal. Bíborvirág

Hozzászólás
    610

Kedves Grievous! Én ugyan nem élek-halok a történelemért, de rajzolni nagyon szeretek. Megtudhatnám, mit szeretsz rajzolni? Ha van képed a gépen, mutathatnál nekem egyet-kettőt. Köszönöm : Bíborvirág

Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

A téma címkéi: