Oldal: 2 / 3 ElsőElső 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (28) összesen

Téma: Történelem

bubu001
    Vendég bubu001 logója

Alapbeállítás re: Történelem

Idézet Grievous eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hagy meséljek egy kicsit a kedvenc történelmi alakomról: ő Bonaparte Napoleon. 1769-ben, Korzika szigetén jött világra. Már fiatalon elkezdte katonai pályafutását. 1779-84-ig katonai iskolába járt, már ekkor legyűrte tudásával osztálytársait. 1804-ben császárrá koronázza magát, ezzel kívánta jelezni, hogy senki se parancsolgathat neki(kivette a koronát a pápa kezéből). A csatáit siker koronázta egészen 1812-ig, ekkor jött az oroszországi kudarc. 1814-kor Elba szigetére száműzik. 1815-ben visszatér Franciaországba, vereség Waterloonál. 1821-ben meghal Szent Ilona szigetén.
    Ajánlom figyelmedbe az alábbi könyvet:
    Stefan Zweig: Fouché
    Érdekes mű, Napoleon miniszteréről, aki sokmindent és sokmindenkit túlélt.

Tagocska zsuga logója
    Hozzászólás
    24

én szeretem a törit érdekes

iceman36
    Vendég iceman36 logója

Én imádom a törit és a mostani töri tanárom is jó...

Félisten Grievous logója
    Hely
    Az
    Hozzászólás
    766

Idézet iceman36 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én imádom a törit és a mostani töri tanárom is jó...
    Szuper, legalább nem tálalja szárazon az anyagot!

Tagocska etelközi logója
    Hozzászólás
    8

Idézet Erdős eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szent Ilona szigetén a végsőkig kitartott mellette egy hölgy! Szerette a császárt, de most nem jut eszembe a neve. Talán Te tudsz róla valamit?
    A Szent Ilona szigetére nem kírándulásra küldték és addig körülötte legyeskedő nők nemigen serénykedtek vele menni,ha zöld fényt is kaptak lenne az angoloktól.A titokzatos hölgy mosónő lehetett.

Tagocska etelközi logója
    Hozzászólás
    8

Uraim!!!
    Valaki meg tudná-e nekem magyarázni mi van azzal a (1867) kieggyezéssel?
    Többet nyert-e a magyar nemzet mint amiért harcolt a 48-as forradalomba.Én a saját nemzetem történéseit csak autodidakta módon ismerem,mert abba az üdőbe mikor tanultam az eskolába a magyarokról ugyanannyit beszéltek mint egy afrikai országról.S most mikor olvasgatok a témáról amennyi író annyi vélemény.De még több kérdésem is lenne de lám számba fognak-e vetni.Románia legkeletibb bérczein lakom,a kárpátok lánczain es tull,a még magyarul beszéllő végeken.

Tagocska muscleman logója
    Hozzászólás
    5

Azt nem tudom mi volt 1867bn, de respekt, hogy így érdeklődsz!

Tag dohi logója
    Hozzászólás
    44

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kiegyez%C3%A9s

Ezen a linken szerintem mindent megtalálsz és csak annyit mondok, hogy a google a barátod a wiki pedig a csajod ha bármiféle gondod adódna.

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Szuper re: Történelem

Idézet Grievous eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    No én szinte élek halok érte, bár a rajzolásnál nem szeretem jobban. Ki szereti a történelmet? Szerintem nagyon érdekes tantárgy és tanúlhat is belőle az ember. Nektek ki a kedvenc történelmi alakotok.

Én leginkább a nagy hadvezéreket emelném ki, mint Nagy Sándor, Julius Cesar, és a többiek. De az én kedvencem a Karthágói pun hadvezér Hannibál. Ő alkalmazta a történelem első lejegyzett átkaroló hadműveletét, ráadásul a rómaiak ellen! Mindössze 25-30 évesen!!! Csodálatom mégis a hatalmas kerülőúttal vívta ki, melyet megtett, át Hispánián, át az Alpokon keresztül. Hatalmas veszteségeket szenvedett, mégse félt kockáztatni. Legnagyobb győzelme a canaei csata, az ellenfél bekerítésének és szétzúzásának iskolapéldája. Íme egy jelenet a csatából:
    [youtube][video]http://www.youtube.com/watch?v=ewWIuow-SLs&feature=fvst[/video][youtube]

Aktív tag Expekt logója
    Hozzászólás
    124

Nekem jobban bejönnek a 2. vh.-s csaták, ha egy kicsit jobban beleásod magadat és foglalkozol vele, akkor nagyon jó történeteket és kis csatákat ismerhetsz meg, ahol olyan szintű stratégiákat, trükköket ismerhetsz meg, amik szerintem überelnek minden ókori csatát

De hát kinek a pap, kinek a papné:P

A téma címkéi: