Oldal: 1 / 4 1234 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (40) összesen

Téma: Továbbtanulás!!!

Tagocska seed logója
    Hozzászólás
    5

Alapbeállítás Továbbtanulás!!!

írjatok...

Tagocska seed logója
    Hozzászólás
    5

Alapbeállítás re: Továbbtanulás!!!

Csokii.. most vagyok 8. -os de nem tudom hogy minek tanuljak tovább(sajnos).Olyan 4-es tanuló vagyok...csak matekból és fizikából vagyok 3-mas.Nem szeretek tanulni.És nem is szoktam.Nyilván ez középsuliban másképp lesz.A tanárom nekem egy szakközépiskolát javasol.Igazából nyitott vagyok minden dologra.Tudnátok nekem javasolni szakmákat?

előre is köszi.

ant
    ant nem elérhető
    Aktív tag ant logója
    Hozzászólás
    131

Milyen beállítottságú vagy? Mi érdekel? Mit szeretsz igazán csinálni? Ez mind nagyon fontos ahhoz, hogy milyen szakmát válassz. Persze nagyon nehéz olyat találni, ami pont arról szól, amit szeretsz, de általában lehet találni az érdeklődési körödnek megfelelőt. Ha van jó tanárod, az biztosan tud segíteni.

Tagocska seed logója
    Hozzászólás
    5

Hát igazábol pontosan nem tudom hogy mien beálítottságúvagyok..:P kéz ügyességem az jóh,ha kipróbálok v mit az szokott menni.Am mondom,nyitott vagyok mindenre.És igazábol engem szinte minden érdekel.:P Csak nem tudom hogy minek lenne érdemes.
    Azért köszi a választ.=)

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.096

Figy..

feküdj le az ágyadra.. és kezd beleképzelni magad munkákba.. de ne úgy, hogy "mhm.. ezt lenne kedvem csinálni".. hanem úgy, hogy ezt fogod egy életen át csinálni.. és ha el tudod képzelni úgy magad, akkor azt válaszd..

én nagyot hibáztam.. szakközépbe, gépésztechnikusnak mentem (érettségis autószerelő) hát.. utáltam.. mindvégig utáltam.. kettesekkel végeztem el.. számtech nem is volt.. aztán rájöttem, hogy ez érdekel (én is végig gondoltam) .. és most mérnök infót végzek.. és már régóta ebben is dolgozok.. ráadásul, mikor 5-kor abbahagyom a "munkát" pontosan ugyan azt folytatom tovább hobbiként.. és élvezem.. és ez így teljesen más.. ha gépésként kéne dolgozonom.. már nem is tudom mi lenne velem..

Tagocska seed logója
    Hozzászólás
    5

csak nekem van egy olyan problémám hogy nem minden szakmával vagykok tisztába...pölö van egy olyan suli ahol van közbiztonsági szak.az most rendőr meg polgárőr meg ilyesmi?
    meg itt ahogy említetted a gépésztechnikust, gondolom nem csak autószerelő lehet az ember.. onnan minek lehet még menni?

ant
    ant nem elérhető
    Aktív tag ant logója
    Hozzászólás
    131

Idézet seed eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    csak nekem van egy olyan problémám hogy nem minden szakmával vagykok tisztába...pölö van egy olyan suli ahol van közbiztonsági szak.az most rendőr meg polgárőr meg ilyesmi?
    meg itt ahogy említetted a gépésztechnikust, gondolom nem csak autószerelő lehet az ember.. onnan minek lehet még menni?
    A gépésztechnikusból akár még lehet kertész is!
    A viccet félre téve, csak hogy lásd ( nem elkedvetleníteni akarlak, de ):

Kertészeti gépész szakközép után gépészmérnöki, majd mérnöktanári, most pedig építésvezető vagyok egy ablakgyártó és szerelő cégnél.
    Az élet majd meghozza, szerintem a lényeg az, hogy mindig arrafelé menj, amerre a kedved tartja.

Tagocska teofilkacska logója
    Hozzászólás
    16

Szerintem kicsit még talán korai is 8-osként azon gondolkoznod mi legyél. Előtted áll még minden. Valószínűleg ha szándékodban áll továbbtanulni, akkor még nem kell szakmán gondolkoznod feltétlenül. Irány a középiskola, érettségi, és van még 4 éved kitalálni mi érdekel. De ezt legtöbb esetben tényleg hozza az élet. Az ajánlatokat, lehetőségeidet, méghozzá valószínűleg olyan irányban amiben érdeklődést mutatsz meg fogod kapni. Annyit talán érdemes tisztáznod magadban, hogy reál vagy humán beállítottsággal rendelkezel. Erre érdemes már a középiskolában fókuszálni.

Tagocska balantin logója
    Hozzászólás
    13

Szerintem sem kell ezt még 8-os fejjel eldönteni! Persze van aki már nagyon korán eldönti hogy Ő márpedig autószerelő lesz... De ha már most érdekel akkor szerintem menj el 1-2 nyílt napra, meg állásbörzére. /De szerintem még ezzel is ráérsz 2 évig/

Aktív tag Jankó_B logója
    Hozzászólás
    158

Károly Róbert Főiskolával kapcsolatban tudtok nekem segíteni ?
    Sajnos nincs olyan ismerősöm aki ide jár, ezért itt igyekszem információkat gyűjteni a suliról.
    Bármilyen élmény,tapasztalat, információ jól jöhet !

Oldal: 1 / 4 1234 UtolsóUtolsó

A téma címkéi: