Oldal: 4 / 4 ElsőElső 1234
Eredmény: 31 - 40 (40) összesen

Téma: Továbbtanulás!!!

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Szuper re: Továbbtanulás!!!

Idézet seed eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    írjatok...
    Hali! Én mikor végeztem a középsulival nem tudtam elhelyezkedni a sima környezetvédős végzettséggel, hát gondoltam, elvégzem a technikusit is. Most meg hogy elvégeztem ezt is, ugyan az a helyzet Itt állok a szép kék, 1% híjján 5-ös technikusi bizimmel, és még segédmunkára sem alkalmaznak Háááát, én ezek után elgondolkoztam, érdemes-e tovább tanulni. Mer az én esetemben teljesen értelmét vesztette. Szerintem a továbbtanulás a középsuli után arról szól, hogy halasszuk el, hogy munkanélküli pályakezdőként egy garas nélkül álljunk sorba a munkanélküli hivatal előtt Nem elkedvetleníteni akarom azokat, akik mernek továbbmenni, de egyre inkább ez lesz igaz

Tag medlaci logója
    Hozzászólás
    72

Alapbeállítás re: Továbbtanulás!!!

Idézet Archer11 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hali! Én mikor végeztem a középsulival nem tudtam elhelyezkedni a sima környezetvédős végzettséggel, hát gondoltam, elvégzem a technikusit is. Most meg hogy elvégeztem ezt is, ugyan az a helyzet Itt állok a szép kék, 1% híjján 5-ös technikusi bizimmel, és még segédmunkára sem alkalmaznak Háááát, én ezek után elgondolkoztam, érdemes-e tovább tanulni. Mer az én esetemben teljesen értelmét vesztette. Szerintem a továbbtanulás a középsuli után arról szól, hogy halasszuk el, hogy munkanélküli pályakezdőként egy garas nélkül álljunk sorba a munkanélküli hivatal előtt Nem elkedvetleníteni akarom azokat, akik mernek továbbmenni, de egyre inkább ez lesz igaz
    Van igazság abban amit írtál és tény hogy egyre többen járnak hasonló cipőben mint Te, de sajnos ez azért van mert eddig mindenkinek azt sulykolták és látták hogyha meg akarsz élni akkor bizony tovább kell tanulni mert csak úgy van esélyed arra hogy valami rendes fizut húzhass. És mindenki a divatszakmák felé kezdett el tendálódni még akkor is hogyha tudja hogy esélye sincs.

Tag Babszem Jankó logója
    Hozzászólás
    108

Az embernek vagy legyen egy használható szakmája vagy legyen egy diplomája. Manapság már szinte lényegtelen,hogy milyen diplomád van. Esetleg az számít,hogy hol szerezted meg. Alapkövetelmény a legtöbb normális munkahelyen,hogy legyen felsőfokú végzettséged. Hiába vagy kreatív,talpraesett,tapasztalt...csak akkor tudsz elhelyezkedni diploma nélkül ha van protekciód. Sok ismerősöm van aki megszerzett egy diplomát és nem a saját pályáján helyezkedett el...viszont követelmény volt a diploma és jól is keres.
    A szakmákkal meg az a helyzet,hogy az EU kiszippantotta a munkás embereket az országból a jobb megélhetéssel. Sajnos itthon nehezen tudják maradásra bírni a mester embereket...mert a fizetés az meg nem nagyon nő. Én is gondolkodás nélkül hagynám el az országot ha kapnék egy jól fizető állást.

Tag vienman logója
    Hozzászólás
    90

Sziasztok!

Továbbtanulásnál szerintem az a legfontosabb, hogy olyan pályát válasz, ami érdekel különben csak az éveidet pazarlod!

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Szuper re: Továbbtanulás!!!

Idézet vienman eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!

Továbbtanulásnál szerintem az a legfontosabb, hogy olyan pályát válasz, ami érdekel különben csak az éveidet pazarlod!

Én pl olyat választottam, és jól befaragtam vele! Érdekel, és jó is vagyok abban, amit végeztem, de nemhogy a városon belül, de még az országban se tudok elhelyezkedni. De tényleg igaz az, hogyha olyat választasz, amit nem szeretsz, vagy nem tudnál megszeretni, akkor megmérgezed az életed. Nagyon okosan kell dönteni, de ez nem egyszerű

Tag Litmanen logója
    Hozzászólás
    65

Tényleg így van, az első dolog továbbtanulás előtt az kell, hogy legyen, hogy az ember eldönti, hogy az ország melyik részében, milyen jellegű munkát kíván végezni, és utánanéz, milyen cégek vannak, mennyi embert foglalkoztatnak az adott szakmában, álláshirdetéseket böngész.
    Én már rég túlvagyok ezen, már az egyetemen is majdnem, és nem hiszem, hogy rosszul választottam, szerencsére nem túl extrém a hivatásom és szeretem is - igaz a konkurencia nagy, de jó egyetemről kikerülve asszem nem lesz gond
    Öcsémnek kellett kompromisszumokat kötni, mert őt a szociológia érdekelte, de többen is megtudakoltuk tőle, hogy megélni miből kíván, aztán elvetette az ötletet, de legalábbis a jelentkezési listájánk hátrébb sorolta, így nem is oda került.

Tagocska Spirito logója
    Hozzászólás
    2

Sziasztok!

Nagyon szűk határidőn belül döntenem kell mit tanuljak, de úgy érzem semmi máshoz nem értek csak a kritizáláshoz,de ahhoz nagyon.
    Éppen ezért gondoltam rá, hogy remek kritikus lehetnék, de fogalmam sincsen, hogyan lesz valakiből hivatásos kritikus. Szerintetek????

Arra gondoltam, hogy akkor lehet valaki kritikus, ha már előtte valamiben bebizonyította, hogy nagyon tehetséges, és ezáltal kérték fel kritikusnak. De evvel szemben rengetegszer olvasok szubjektív kritikákat is, amelyekben nem fedeztem fel semmilyen szakmai tudást.
    (Rengeteget olvasok, filmeket és színdarabokat is nézek előszeretettel és alapjában véve humán beállítottságú vagyok.)

system g-easy logója
    Hely
    Londoni Olimpia 2012
    Hozzászólás
    1.100

Ajajj, ha leírom a véleményem, az is számíthat egy nagy kritikára?

Én így döntöttem

Tagocska Spirito logója
    Hozzászólás
    2

Szia!
    Azt hiszem nem kritizálnálak, hiszen segíteni próbálsz.

Tagocska László Eszenyi logója
    Hozzászólás
    11

Én szerencsére olyan pályát választottam, ami érdekel engem, és el is tudok vele helyezkedni (legalábbis most jogi asszisztensként gyakornokoskodok). Lehet, hogy a jó kapcsolataimnak köszönhető, de szerintem nekem biztos helyem lesz.
    De egyetértek azzal, hogy valóban olyat kell választani, ami érdekel, különben küzködni fog az ember.

Oldal: 4 / 4 ElsőElső 1234

A téma címkéi:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104