Ha Balaton,akkor Siófok!
Nyáron mentek a Balatonra? Mi minden évben megyünk, régebben volt nyaralónk vízparti de sajnos most már nincs meg,szóval másképp kell megoldani...Siófokra meg Szárszóra szoktunk menni szinte minden hétvégén az ismerősökhöz, de idén nyáron Balatonfüredre szeretnénk menni. Többször voltam már és végre az ismerősöket is sikerült rábeszélni. Sokat segített az hogy ott van a Sundance park, ott is lehet ám bulizni
Tudtok ott esetleg valami jó szállást, vagy ilyesmit? Nem fontos hogy a legolcsóbb legyen + szerintem ha ilyenkor foglal az ember akkor amúgy is olcsóbb, bár kitudja, itthon ez lehet hogy másképp van. Árban egy olyan középkategóriára gondoltunk...de ez még változhat, elég sokat összespóroltunk, úgy volt hogy külföld lesz,de aztán inkább maradt a Balaton, más a hangulata, meg itt mégiscsak olcsóbb az élet...!
Mi is a Balatonra tervezzük a nyaralást idén. Mondjuk az ismerőseimtől, akik a múlt évben nyaraltak ott azt hallottam, hogy elég húzós árak vannak, főleg Siófokon, szóval mi oda szerintem semmiképpen sem megyünk... Remélem, hogy máshol talán olcsóbb a Balaton. Azért szerintem ez még mindig az egyik legnépszerűbb nyaralóhely Magyarországon. Biztos Balaton környékén is vannak előfoglalási kedvezmények...ilyenek vannak külföldi utaknál is, akkor magyar nyaralásoknál is biztosan van. Mondjuk ennek utána kellene nézni. Engem is érdekelne, hogy milyen árban vannak a szállások...a kemping kilőve az biztos, apartman és olcsóbb szálloda jöhet...Csak eddig nem gondolkodtam abban, hogy már februárban el kellene kezdeni szervezni a nyári programot...
Siófok persze hogy drága, még is csak a legnépszerűbb balatoni helyek egyike. Persze ott is vannak olcsóbb szállások, de szerintem csak csoportosan olcsóbbak. Ezt onnan gondolom hogy elég sok külföldi fiatalt hoznak ide, és attól függetlenül hogy odakint jobban keresnek, szerintem itt nálunk az olcsóságra törekednek hogy többet lehessen bulizni,piálni. Sajnos ott néha nagyon elfajul a helyzet és a külföldiek elfelejtik hogy miként kéne viselkedni és törnek zúznak...azt hiszik Balkán, bár...nah mind1 ebbe ne menjünk beleA lényeg annyi hogy az tényleg drágább de rengeteg más város van még a Balaton partján
Közben én utána jártam és elég sok helyen van előfoglalási kedvezmény. Látnivalóknak is utánanéztem, ilyen szempontból is az északi part a jobb...
Mi= barátaim és én, már tavaly és tavaly előtt nyáron is Balatonfüreden pihentük a szürke hétköznapokat
Csak annyit, hogy a Balatonnak Fürednél jobb cégér nem nagyon kell, és aki kételkedik van olyan jó mint Siófok. Szóval melegen ajánlom. Sundance park pedig legalapabb hely!! Mondjuk mi egy barátunk révén kicsit bennfentesek voltunk. De ekkora partyba soha nem voltam, mint ott. A mi szállásuk kemping volt, de mi csórók voltunk
Mi is elkezdtük már idénre szervezni a FÜREDET és közben bukkantam rá erre:http://www.strandfoglalo.hu/. Azt írtad ti közepes ár kategóriában kerestek, szóval szerintem ez hasznos lehet!!!
GO Füred!!!
Éjszaka bulizni oké, de nekem az a hely túl sivár és ingerszegény nappal. Az előbb említett Füredet szeretem én is is nagyon, laknak arrafelé rokonok (inkább Tihany, mint Füred, de közel van a két város egymáshoz) így én szinte minden évben járok oda pár napra.
Nagypapám borász és imádok vele pincelátogatásokra menni, nagyon finomak a borok, ráadásul sokkal ingergazdagabb ez a környéke a Balatonnak, mint Siófok.
Persze aki csak szimplán strandolni, kempingezni és bulizni akar annak meg lehet nem ez a város lesz a célja, de hát ahány ember annyiféle nyaralás. Én nyaralás alatt nyugisan akarok pihenni. Bulizni meg járok hétvégente eleget... na meg Budapestről kb 1 óra alatt ott vagy Siófokon ha éppen arra van kedved, hogy ott bulizz.
krumplifejű huszár: Jók ezek az előfoglalási akciók. Tavaly én is hasonló módon spóroltam meg a szállás költségeinek negyedét, mert nem a rokonoknál akartunk megszállni a barátnőmmel (érthető okokból), így inkább két éjszakát megszálltunk.
Érdekes, hogy ilyen korán már előfoglalási lehetőség van. Ernyire rossznak vagy ennyire jónak látják a szállásadók a magyar turista helyzetet. Kíváncsi lennék mert szinte mindkét oldalról hallok rengeteg véleményt. És az az igazság, hogy én sem tudok dönteni. A fiatalok többségét nem érdekli a szállás minősége, ők inkább a szórakozóhelyek profitját növelik, gondolom azon a téren nem is lehet probléma, bár ha Füred akkor azt rebesgetik a madarak, hogy nem nyit ki a Soundance, szerintetek igaz?
Az idős korosztály az aki megfizeti a minőséget kérdés, hogy milyen arányyban és formában történik ez.