Oldal: 5 / 5 ElsőElső 12345
Eredmény: 41 - 49 (49) összesen

Téma: Olaszország

Tag virsli logója
    Hozzászólás
    57

Alapbeállítás re: Olaszország

Idézet TAma eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szerencsés az, aki megteheti, hogy csak azért h ne sírjanak a kölykök vesz az egész családnak olaszba egy nyaralást... Én meg csak szorgosan gyűjtögetek, hogy 2en elmehessünk a párommal.. Volt a lufthansánál ez a páros jegy viszonylag olcsóért, de erről meg lecsúsztunk.. Hát ez az én formám!
    Lehet kicsit off, merthogy folyton a pályázatról van szó, de hallottam egy bizonyos hírlevélről, és mivel itt mindenki bennevan ebben a lufthansa témában gondoltam megkérdem: hogyan és hol lehet erre a hírlevélre feliratkozni ahol elvileg igen akciós ajánlatok tömkelegét küldik nekem? De tényleg, jó lenne mert nem túl nagy a költségvetésünk, és el szeretnénk menni megnézni olaszországot
    Nem tudom, hogy ez az-e amit keresel, de minden esetre elküldöm:
    https://newsletter.lufthansa.com/ser...LANGUAGE=HU&P=

Remélem tudtam segíteni!

Tag TAma logója
    Hozzászólás
    95

Iiigen ez az!! Hálásan köszönöm, már fel is iratkoztam és várom, hogy mikor küldik a jobbnál-jobb ajánlatokat! Nagyon remélem h mihamarabb sikerül kifogni vmi jót és húzhatunk el innen a szutyok szeszélyes időjárás elől a napfényes olaszországba. Párom is örülni fog nagyon! Köszi mégegyszer!! <3

duhosnyul
    Vendég duhosnyul logója

Sziasztok!

Én is imádom a digókat nem tudom miért. Talán mert a Horvátok taplók mint állat velünk (2x jártam ott egyszer jugoszláv idő alatt egyszer meg a háború után) A Görögök jók voltak de infrastruktúra 0. A Román tengerpart és az ország pedig -végtelenes benyomás (jó ez még chau bácsi idejében volt)

Szóval kedvelem Olaszországot, és én inkább lejjebb járok gyakorlatilag Róma alá. Ott olyan igazán olaszos a lét

Aktív tag poccinto logója
    Hozzászólás
    137

Idézet duhosnyul eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!

Én is imádom a digókat nem tudom miért. Talán mert a Horvátok taplók mint állat velünk (2x jártam ott egyszer jugoszláv idő alatt egyszer meg a háború után) A Görögök jók voltak de infrastruktúra 0. A Román tengerpart és az ország pedig -végtelenes benyomás (jó ez még chau bácsi idejében volt)

Szóval kedvelem Olaszországot, és én inkább lejjebb járok gyakorlatilag Róma alá. Ott olyan igazán olaszos a lét
    Azt hiszem megtanulok olaszul és kiköltözöm Olaszországba!
    Tavaly egy hetet töltöttem Rómában és Orioloban, nagyon megszerettem az olaszokat! Tényleg olaszos a hangulat és nagyon jó fejek az emberek!
    Idén is megyek 8 napra, remélem ez csak megerősíti bennem ezeket az érzéseket!

Mentor Archer11 logója
    Hozzászólás
    525

Szuper re: Olaszország

Idézet Grievous eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Néhány évvel ezelött voltam kint Velencében és az olasz tengerparton. Velence valami fantasztikus! Hihetetlen ahogy a gondolákkal mennek ide oda, tényleg ezzel közlekednek kint. Aztán a tengerhez szinte semmi se fogható! Ahogy éjjel megy le a nap, a szél fúj és érzed a sós tenger illatát... Kint ültem ott 3 órat és csak néztem a tengert. Ki volt még Olaszországban?

Pl. én is voltam még 4 éve! Először a fulonica-i tengerpart közelében, aztán meg Firenzében voltunk . Valami mesés hely, az óváros olyan, mintha 2-3 évszázaddal visszamennél az időben. Az aranymívesek utcája a hídon, a Firenzei Dóm, a Dávid szobor, a kis folyón lévő gondolások (mer nem csak Velencében vannak). Aztán a szűk kis utcák. Csak az utcai csalókkal, meg tolvajokkal kell vigyázni Nekem a tárcámat lopták el, a haveromtól 5000 ft-nyi parkolópénzt kértek ott, ahol nem is kellett volna fizetni, anyám kezéből meg az esernyőjét kapták ki Mindezek ellenére bátran ajánlom, de elkélne 1-2 testőr, vagy egy automata stukker!

Tagocska Blanka logója
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1

5 éves korom óta a szüleim, nagyszüleim minden nyáron Olaszországba visznek nyaralni. Én már az első alkalommal beleszerettem ebbe az országba és ez a szerelem már lassan 10 éve tart. Volt egy pár éve az életemnek, mikor elég nehéz természetű voltam. Nagyon sokat veszekedtem a családommal, úgy éreztem nincs értelme az életemnek.. Egészen 2008 nyaráig. Ezen a nyáron az egész életem megváltozott. Abban az évben 3 hetet töltöttünk kint. Mikor véget ért, úgy éreztem, még az életemet is képes lennék odaadni, csak hogy kint maradhassak. Annyira visszaakartam menni... Azt hittem belehalok. Még két év után is úgy érzem, hogy az volt életem legfájdalmasabb időszaka. De nem bántam meg, hogy ennyire szenvedtem utána, mert ezután lett életcélom, lett értelme az életemnek, tudom, hogy mi az álmom... Még abban az évben eldöntöttem, hogy történjen bármi, én akkor is ott fogok élni... Elkezdtem olaszt tanulni az ELO-val, az összes létező olasz nyelvű közösségi portálra regisztráltam és már több tucat olasszal tartom a kapcsolatot. Ha meglátok valahol egy olasz rendszámú autót, hatalmasat dobban a szívem.. És megöl a féltékenység, ha valaki nálam többet van Olaszországban.

Nem tudom, mi lesz a sorsom, de a legfontosabb dolog, hogy nálam jobban, még egy olasz anyanyelvű sem szereti Olaszországot. És ezt komolyan így gondolom.
    Akárhányszor, ha valakinek elmesélem, mit is akarok az élettől, mindig vagy azt válaszolja, hogy 'érdekes.. én Magyarországon kívül, sehol nem tudom elképzelni magamat' vagy azt, hogy 'áhh, ebbe ne is éld bele magad, ezt az egészet hamarosan ki fogod nőni.'
    Nem létezik olyan ember a Földön, aki engem lebeszélne erről az egészről, de mégis nagyon félek, hogy egyszer igazuk lesz..
    Egy dologban vagyok biztos... Az életemet csak Olaszországban tudom elképzelni, sehol máshol a világon.

Tagocska fefe11 logója
    Hozzászólás
    2

Kedves fórumosok!
    Idei nyaralásom toscanaban szeretném eltölteni. Látványosságok amit érdemes megnézni és az élelmiszer árak érdekelnének.
    Ebben a témában várok infókat.
    Köszi előre is.

Tagocska ferilla logója
    Hozzászólás
    7

Voltam sok helyen Olaszországban. Rómáig bezárólag szinte minden jelentősebb városban jártam. Egyedül Velencét hagytuk ki, mert az megér egy teljesen külön utazást.
    Egy hetet töltöttünk kint, Milánoba érkeztünk. Arra nem kell sok idő, maximum 1 nap, a második napot mi is már Comóban töltöttük.
    Aztán egy nap volt Verona: gyönyörű, de bőven elég rá az egy nap.
    Majd egy nap Firenze következett: csodálatos hely, nem elég az egy nap, mégpedig azért nem, mert maguk a látnivalók és a város megnézhető egy nap alatt, de annyira szép hely, hogy szívesen elandalog az ember 2-3 napot is.
    Ezek után Rómába utaztunk 3 napra, illetve útba ejtettük Pisát.
    Mindig máshol szálltunk meg, nagyon praktikus volt így.
    Vonattal közlekedtünk, ami egészen jó áron van, csak ne vegyétek meg előre a jegyet, helyben sokkal olcsóbb.

Félisten Bíborvirág logója
    Hozzászólás
    610

Idézet ferilla eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Voltam sok helyen Olaszországban. Rómáig bezárólag szinte minden jelentősebb városban jártam. Egyedül Velencét hagytuk ki, mert az megér egy teljesen külön utazást.
    Egy hetet töltöttünk kint, Milánoba érkeztünk. Arra nem kell sok idő, maximum 1 nap, a második napot mi is már Comóban töltöttük.
    Aztán egy nap volt Verona: gyönyörű, de bőven elég rá az egy nap.
    Majd egy nap Firenze következett: csodálatos hely, nem elég az egy nap, mégpedig azért nem, mert maguk a látnivalók és a város megnézhető egy nap alatt, de annyira szép hely, hogy szívesen elandalog az ember 2-3 napot is.
    Ezek után Rómába utaztunk 3 napra, illetve útba ejtettük Pisát.
    Mindig máshol szálltunk meg, nagyon praktikus volt így.
    Vonattal közlekedtünk, ami egészen jó áron van, csak ne vegyétek meg előre a jegyet, helyben sokkal olcsóbb.
    Hát ez biztosan szép volt! Nekem marad az álmodozás

Oldal: 5 / 5 ElsőElső 12345

A téma címkéi: