A krím félszigeten voltam a nyáron, Kijevben többször.
Gyönyörü lányok, régi Zilek, Moskvicsok, Volgák, Ladák az utcán.
Más világ van ott, nagy a szegénység, kosz, piszok, de az emberek sokkal normálisabban viszonyúlnak egymáshoz, hisznek Istenben, mivel nehéz az élet alapvető dolgokban gyakran hiány van segítenek egymásnak, vagy mondhatjuk üzletelnek: Én ezt tudom elintézni, cserébe te elintézel nekem mást.
Krím: 2 személyre 10 nap kb. 150e Ft, Jalta drága, de a kissebb tengerparti falvakban sokkal olcsóbb a szállás, 1200Ft/éjszaka amit megengedhet magának bárki, mi a Nikolajevka nevü faluban voltunk. Vonattal a határig, a határon Ukrán vonattal Kijewbe, Kijewből Simferopolba vonattal, onnan busszal a faluba.
Közbiztonság: A turistákból élnek az emberek, nem kell aggódni, a nagy vonatállomásokon zsebtolvajok lehetnek egyedül, ami előfordulhat.
Fantasztikus homokos tenger part, mindenféle tengeri kütyü kalmár, rákok, füstölt halak.
Nyugati színvonalra nincs mit számítani: nincs este kivilágítás, poros utak, szemétbüz, kóborkutyák tömege. Mindenek ellenére ajánlom.
még nem voltam soha ukrajnában, de amiket hallottam róla eléggé true hely lehet. főleg a krím-félsziget és a szesz ára fogott meg legjobban :-) minél hamarabb el szeretnék jutni oda. olyan közel van hozzánk és még is kulturálisan milyen távol. köszönöm a fent említett infókat!